agenda

go to LinkedIn profile

‘Cure & Care, Quality of Life’

expo-cure-care-quality-life-02
Met een stijgende levensverwachting en een toename van chronische ziektes, is op lange termijn ons huidige zorgsysteem niet meer te bekostigen. De maatschappij zal zich daarom moeten beraden op (innovatieve) oplossingen om deze ontwikkelingen het hoofd te bieden. Ook zal de burger steeds meer zorgtaken zelf op zich moeten nemen en zich vooral ook moeten richten op preventie. Tegelijkertijd is er een groeiende groep consumenten die graag zélf de regie wil voeren over de eigen gezondheid en manier van leven. De inzet van slimme technologie en ICT binnen de gezondheidszorg (eHealth) kan hierin een belangrijke bijdrage leveren.

De expositie Cure & Care, Quality of Life

De expositie Cure & Care laat zien hoe trends en innovatieve ideeën, producten en diensten kunnen bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen binnen de gezondheidszorg en de verbetering van kwaliteit van leven. De expositie geeft een goed overzicht van innovatieve ontwikkelingen in Nederland (en met name de provincie Noord-Brabant) en de rol van design, games, mobiele apps, 3d-printen hierin. De expositie gaat daarbij niet alleen uit van technologische oplossingen, maar besteedt ook nadrukkelijk aandacht aan welzijn en sociale innovatie.

Industrial Design @ Cure & Care
De volgende Industrial Design projecten zijn opgenomen in de expositie: A Child-Friendly Patient Room, Close-to-you, Comforting Scents, Crafted Memories, Eggy, IDio, Kükle, SED Learning Cards, Sensible Sense en Smart Jacket. Tactile Dialogues, Vigour en BB suit: Wearable Clean Air zijn ook onderdeel van CRISP.

Daarnaast zijn de projecten Amigo, E-DES, Organ on a chip, en The VoiceMint ontwikkeld op de TU/e.

De expositie was eerder te zien in het Taiwan Design Museum – als initiatief vanuit Brainport International Programme. Meer informatie over de exposanten vindt u hier: www.eindhoven-taiwan.com/cure-care-exhibition

Locatie expositie
Maxima Medisch Centrum Veldhoven
Greenhouse (achter centrale ingang)
De Run 4600
5504 DB Veldhoven

Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door: Provincie Noord-Brabant, Slimmer Leven 2020, Máxima Medisch Centrum, Gemeente Veldhoven, Brainport Regio Eindhoven, Health Innovation Campus.

bron: Technische Universiteit Eindhoven